fbpx

категорија: Временски модели

НАФТА WASH упатство за атмосферски влијанија

Валкано масло Wash 'ami acc. мајстор Мирек Серба

Масло Wash ова се наши производи со кои сме особено горди. Кој е Мирослав Серба на полската сцена за моделирање, нема потреба да објаснувам. Проклет талентиран човек, моделирање визионер и модел со големо искуство. Добитник на, меѓу другите, и Оскарот за моделирање во 2018 година на Полскиот моделски саем. Можеби ви се допаѓа или не, но како што вели, тоа не е домат ......
Прочитајте

'Рѓа на пригушувачот - моделирање

'Рѓа на пригушувачот - како брзо и лесно да се постигнат интересни ефекти врз моделот

Како да направите 'рѓа на пригушувачот - ова е едно од најчесто поставуваните прашања во врска со времето на моделот од страна на fansубителите на "оклопот". Денес, уште еднаш, Мирослав Серба ќе го сподели своето искуство со нас, претставувајќи го својот метод. Во краток водич, тој ќе опише и ќе покаже како можете брзо и лесно да постигнете интересни ефекти врз моделот.

Валкана када на крајот

Када со валкани резервоари и пониски делови на возилото чекор по чекор

Авторот на денешниот водич е фигура широко позната на полската сцена за моделирање - Мирослав Серба. Тој ќе ни го покаже својот пат за ефикасно завршување на долните делови на возилата во неколку лесни чекори. Подготовка за валкање на моделот - состојки За да го направите валканиот ќе ви требаат: сено земја, пигменти, (боите што се користат овде): https://sklep.modelarskiswiat.pl/pl/p/A.MIG-3007-DARK-EARTH/ 125119 https: //sklep.modelarskiswiat.pl/pl/p/A.MIG-3004-EUROPE-EARTH/125116 https://sklep.modelarskiswiat.pl/pl/p/A.MIG-3003-NORTH-AFRICA- Прашина / 125115 маслена боја (ван Дајк кафеава боја), ...
Прочитајте

корици на моделот

Како да направите тапацир на модел - Техника за тапацир на сунѓер - едноставна и ефикасна!

Гребнатинките на бојата на моделот изгледаат многу ефикасно, тие најчесто се прават на воени возила и авиони, давајќи им канџи и реален рез. Секоја опрема што навистина работи во тешки услови, особено воена, покажува знаци на абење и солзи и собира ѓубрива, гребнатини и гребнатини речиси на секој чекор. Вреди да се одрази ова на моделот. Во овој текст презентирам како се прави тапацир на ...
Прочитајте

Wash масло - како се прави - основна техника за моделирање

Wash на моделот Wash читаме лос) е како шминка на жена. Ја нагласува убавината и некако е подобро со отколку без without Тоа е посериозно wash во моделирањето, тоа е прв по избор и основна техника што, за мене, треба да ја има секој модел на возило, авион или друга борбена машина.

миг пигменти

Примена на пигменти на модели - збир на знаења

Во претходниот пост, покажав како може да се направи пигмент со триење пастели и го презентирав моето мислење за разликите помеѓу купениот прав и направениот прав. Овој пат, ќе ставам пигменти на тапет и ефектите што можеме да ги добиеме. Ако сте го залепиле и насликале моделот, дури и со најголемо внимание, во оваа состојба ќе изгледа само како убаво направена играчка, ...
Прочитајте