fbpx

Nerapkeun pigmén ka modél - gabungan élmu pangaweruh

Nerapkeun pigmén ka modél - gabungan élmu pangaweruh

pigmitan mig

Kuring nunjukkeun dina postingan anu saencana kumaha pigmén tiasa dilakukeun ku cara ngusapan pastél sareng kuring nampilkeun pendapat kuring ngeunaan bédana antara lebu anu dipésér sareng didamel. Waktos ieu, kuring bakal nerapkeun pigmén dina wallpaper sareng épék anu urang tiasa ngahontal.

Upami anjeun parantos ngempelkeun sareng ngecét modélna, bahkan anu paling ati-ati, dina kaayaan sapertos kitu bakal katingalina sapertos cocooan anu didamel kalayan saé, sabab dina kanyataanana kendaraan sareng alat-alat militér, kumargi daérah operasi, gancang pisan sareng intensif janten katutup ku kokotor ti daérah dimana aranjeunna ngalih.

Upami éta garing éta bakal janten lapisan lebu anu padet, upami baseuh éta bakal aya leutak, noda sareng karat dina logam anu kakeunaan, contona dina gundukan atanapi dina pipa knalpot. Mesinna ngawangun seueur gundukan, janten jelaga ngumpulkeun sareng jalurna nyangkut kana gumpalan kokotor.

Salah sahiji téhnik saderhana pikeun ngaréproduksi éta nyaéta nganggo pigmén dina warna alam anu dipilih anu pas.

Supados lebu katingali

Nerapkeun pigmén kedah dilakukeun dina permukaan matte, sareng sadaya jinis perlakuan washsampéanna kedah dilakukeun sateuacan lebu, janten pastikeun anjeun henteu kedah ngalereskeun anu sanés. Nalika modél réngsé sareng dilapis, dijaga ku varnis anu jelas mattesapertos nyemprot atanapi sikat udara, sareng ngantepkeun garing sadayana salami hiji atanapi dua dinten. Penting éta matte, sabab pigmén anu dilarapkeun dina permukaan ngagurilep moal nempel kana éta sareng ngan saukur bakal ngusap.

Saatos nerapkeun pigmén, anjeun henteu nyemprotkeun ka varnish, henteu matte atanapi herang (kacuali kanggo leutak baseuh, anu dibahas dihandap). Nerapkeun varnish kana pigmén tiasa ngajantenkeun lengkep ngaleungit, luntur atanapi, langkung parah, leres-leres robih warna na. Nanging, dina hal nganggo pigménna pikeun ngadamel permukaan anu kabeuleum, dibakar kalayan hideung hideung, nyemprot tikar kana bubuk pangeringan tiasa masihan pangaruh anu pikaresepeun - luntur warna abu, anu katingali dina pidéo ieu di handap.

Aplikasi pigmén modél dina prakték, nyaéta conto aplikasi:

  • Lebu

Témpél sareng gosokkeun debu atanapi pigmén warna lebu kana modél nalika nganggo sikat lawaslangsung tina wadah, teras kocokkeun kaleuwihan, nyésakeun lebu. Cara anu sanésna nyaéta éncér pigmén dina turpentine atanapi White Spirit sahingga anjeun kéngingkeun cairan anu rada kotor, kasarna 2: 1.

Campuran diterapkeun nganggo sikat udara dina tekanan anu panghandapna. Saatos digaringkeun, ku sikat garing sareng kaku, sakedapan ngusap bedana sareng lebu -> tempat anu henteu berdebu.

  • Streaks

Éncér pigmén dina warna kotor, coklat sareng hideung, atanapi karat, dina cai atanapi pangleyur (didieu langkung saé dianggo  kunyuk) sareng waktos ieu, nganggo sikat sikat, cet noda ku gerakan nangtung, biasa, atanapi tuang ka tempat anu dipilih, contona dina mesin atanapi tanki bahan beuleum.

Nanging, aranjeunna sigana langkung populér pikeun ngadamel noda olahan siap siap ngadamel noda dumasar kana cet enamel atanapi minyak, tapi panginten éta bakal langkung merenah pikeun anjeun damel sareng pigménan.

  • Leutak garing, taneuh garing

Di dieu pigménna henteu aya tandinganana. Tuang pigménna dina warna coklat muda kana tempat anu dipilih, lapisan anu langkung kandel atanapi langkung ipis, teras nganggo sikat, sacara harfiah dina ujung na, serelek tina turpentine pikeun nyiptakeun pangaruh bumi anu caket, caket. Sababaraha jalma resep ngagunakeunana pikeun tujuan ieu kotoran panon ti apoték.

Nalika peryogi langkung leutak, paling saé campur pigmén sareng moyok (Kuring nyarankeun mortir siap pakai dina sachets atanapi ember, bahkan tiasa janten plester) atanapi nganggo modél dempul sareng diterapkeun dina modél ku sikat anu lega sareng kaku, ku cara ngetok modél nganggo bulu - tahan sikat langsung sareng anu kotor permukaan. Pikeun pangaruh anu langkung saé, kuring nyarankeun yén anjeun nambihan sababaraha gumpalan plaster garing, atanapi keusik anu saé sareng sababaraha akar pepelakan alit.

  • Leutak baseuh

Dina hal ieu, anggo coklat poék, pigmén duniawi, anu ogé campuran - tangtosna - kalayan, contona, dempuleun gypsum. Aksésoris konci, teu sapertos leutak garing, nyaéta varnis heranganu urang larapkeun kana campuran urang.

Anjeun tiasa ogé cet mortir garing langsung dina modél nganggo varnish pikeun pangaruh "baseuh" anu langkung kuat. Sidolux pikeun lantai mangrupikeun leyuran anu murah sareng saé - bau na raoseun sareng gampang dilarapkeun ku sikat.

Pikeun tampilan anu langkung saé, éta pantes ditambahan keusik anu hadé kana campuran deui, contona, sayogi di toko piaraan keusik pikeun chinchillasogé sakedik jukut éléktrostatik, kopi darat sareng bahan aditif anu niru daun murag tina rungkun ogé tiasa dianggo kalayan saé - didieu kuring nyarankeun anjeun ningali ka dapur anjeun sareng milarian ramuan anu dicincang, sapertos oregano, lovage, jst.

Tangtosna, sadayana ieu kedah dicampur sareng moyok sareng pigmén sateuacan dilarapkeun dina miniatur. Pangaruh tina ngarusak sapertos bakal masihan katingal réalistis pisan tina leutak urang. Kami nerapkeunana sami sareng leutak "garing", kalayan sikat anu lami, kaku, ku cara ngetok éta terus-terusan dina modél, dugi ka kandelna cekap.

Tungtungna, alus pikeun ngabeungharkeun sisi-sisi wahana sareng di sakitar roda ku cara nyebarkeun rambut tina sikat leutak ku ramo nuju ka tempat-tempat ieu, atanapi ku "némbak" ledakan airbrush di sikat. Ngalamar pigmén sapertos kieusahingga modél kendaraan atanapi tank masihan kesan ditumpur ku leutak, éta ningkatkeun pisan kesan réalisme tina miniatur kotor.

  • Karat

Metodeu anu populér pisan pikeun ngahasilkeun permukaan karat nyaéta ngagosok pigmén warna karat kana tempat-tempat anu dipilih sareng ngalereskeun ku setitik pelarut (langkung saé nganggo béngsin atanapi roh bodas tibatan turpentine). Saé, éta masihan anjeun karat anu jero, parah didahar.

Kalayan téhnik ieu gampang teuing kaleuleuwihi sareng sanésna, contona, muffler karat, kéngingkeun anu langkung sapertos ... cheetos? Janten hayu urang nempatkeun "karat pigmén"kalayan ati-ati. Émut yén kanyataanna unsur-unsur tangtu keyeng béda. Anggo pikeun karat seger kelir beureum lampu, pikeun anu lami, nuansa anu janten coklat coklat hideung. Alus pikeun rada ngabédakeun sareng nyampur warna ieu dina unggal unsur, éta bakal masihan pangaruh anu langkung réalistis.

 

  • Haseup

Mpigmén hideung atic. Kuring nyarankeun ngagunakeun téhnik tibalik ka luhur. Salaku conto, tungtung panyumput atanapi tong tank kedah dilebetkeun kana turpentin teras dina pigmén. Saatos éta garing lemes pisan niupkeun kaleuleuwihi. Ku cara kieu, jieun soot kana barang-barang anu dihaja muncul beurat sooty. Langkung saé pikeun cet noda alit, contona di sisi kapal terbang, kalayan cet, mat airbrush hideung, kusabab nerapkeun pigmén di tempat-tempat ieu panginten henteu masihan pangaruh halus.

upami Anjeun kersa inpormasi lengkep anu warna pikeun dianggo pikeun masing-masing pangaruh, mangga tingal artikel saméméhna. Ngaran warna umum sareng ogé dianggo pikeun produk lukisan sareng plastik sanés.

 CARA NGADEGKEUN Pigment dina Modél

Masalah anu paling ageung sareng pelapukan sareng pigmén nyaéta panangtayunganana ngalawan pakean. Upami anjeun resep nonton modél anjeun tina waktos ka waktos nyandak éta dina panangan anjeun sareng teu hoyong kaleungitan pelesir, langkung saé urang hilap ngabubarkeunana ku pigmén langsung. Malah siga ogé aman, aranjeunna tiasa pareum ku unggal gosok, sareng nyandak cetakan upami kirang atanapi dijagaan.

Ngaleueut aranjeunna nganggo alkohol sareng langkung ipis, antara déwa sareng bebeneran, ngan ukur tindakan dangkal anu ditujukeun pikeun ngajaga pigmén dina tempatna, supados henteu ngaleungit dina pangaruh faktor alami, sapertos angin ngahiliwir tina jandéla anu kabuka. Janten anu pangsaéna henteu némpél aranjeunna, ngumbah ogé henteu jalan, janten jalan kaluar na anu pangsaéna nutup modél dina kotak kaca...

Kuring bakal nampilkeun dihandap fixers pang populerna anu dianggo dina modél:

  • Perbaikan, fiksasi

Sacara umum, fixers / fixatives sigana mangrupikeun pangikat anu paling kuat anu tiasa dianggo. Ngalereskeun éta padet sareng ngalir sikat pisan, langkung saé panawaran sikat udara, aya ogé vérsi semprot, tapi anjeun kedah émut pikeun nyemprot tina luhur pisan, upami tekanan anu luhur tina kaléng bakal ngebulkeun sadayana pangaruh. Hanjakalna, pigménna soak di jerona sakedik ngarobih ngiuhan.

Fixatives langkung tepat résin alami atanapi sintétis leyur dina pelarut organik. Fixative gunana utamina nalika nyiptakeun dioramanalika kusabab panggunaan sagala rupa bahan massal, urang peryogi pangikat kuatanu bakal ngahijikeun substrat (kalebet pigmén) kana sapinuhna. Éta ogé saé pikeun ngubaran leutak baseuh upami diperyogikeun.

Do ngalereskeun pigmén dina modél tangtosna, cara anu paling gampang nyaéta mésér khusus pikeun ieu, sayogi di toko modél, anu disebat "tukang ngalereskeun pigmén". Éta cocog pikeun dianggo dina cét pemodelan sareng varnis. Sabalikna aranjeunna, kuring henteu nyarankeun ngagunakeun fiksasi anu sayogi di toko plastik dina modél plastik - saurna, disarankeun pikeun ngalereskeun lukisan tina pastél sareng pigmén, tapi éta ngandung asetonanu tiasa dianggo sacara agrésip pisan dina cet akrilik sareng plastik nyalira, janten fiksasi anu dianggo dina modél tiasa ngaleyurkeun cét, ngadamel noda, sareng akibatna ngarusak sadaya padamelan anu dilebetna. Kalemahan anu sanés nyaéta persiapan ieu masihan palapis anu rada satin, rada ngagurilap.

  • Turbaline balsamil / teu beraroma

Sacara umum, sajumlah ageung modél nganggo turpentine pikeun fiksasi. Éta gampang disayogikeun di toko DIY sareng toko plastik, versi anu teu bau na ngagaduhan kaunggulan éta henteu pulas irung di jero sapertos pelarut anu sanés, ngan ukur bau anu sakedik, dipikaterang ku semir sapatu.

Éta diala tina résin tangkal konifer alami. Tapi tong ngantep ieu nipu anjeun, haseup turpentine ngabahayakeun pisan pikeun kaséhatan, ku sabab éta dianggo sareng éta di kamar anu ngagaduhan hawa atanapi ku jandéla. Éta tiasa nyababkeun nyeri sirah, sareng inhalasi berkepanjangan ngarusak paru-paru sareng organ internal sanésna, sareng panon.

Pelarut sorangan relatif padet, beurat, sareng jenis gajih dina ngaraos. Barina ogé, éta umumna dianggo pikeun ngébréhkeun minyak, cet minyak, sareng éta ogé saé pikeun "wash"Minyak.

Kusabab sipatna sareng waktos épaporasi anu langkung lami, turpentin katingali ngalusurkeun pigmén anu direndem ku éta, janten langkung saé dianggo pikeun lebu tibatan, sapertos karat. Éta tiasa rada moekan warna sari urang.

  • Sumanget bodas

Janten ngan sumanget bodas, sakapeung disebatna turpentine mineral, diala tina parafin. Sabalikna ti anu ngaheulaan, sabab éta langkung langka sareng pohara flukilasi, duanana ngejat langsungsareng dina waktos anu sami atra langkung enteng pikeun jalma anu peka kana pasangan.

Aya ogé résiko langkung handap pikeun ngagelarkeun pigmén tibatan sareng turpentin, sareng éta henteu ngaleyurkeun pisan, berkat kanyataan yén éta ngejat langkung gancang. Kalemahan sumanget bodas mangrupikeun kakuatan ngabeungkeut pigmén kana substrat. Dina pendapat abdi éta agén pangsaéna pikeun ngalereskeun pigménna dina modél.

  • Béngsin koréksi / ékstraksi

Petrol ngagaduhan sipat anu sami sareng roh bodas, éta ngagaduhan ciri, bau anu kuat. Lumayan populér, kuring pikir sababaraha jalma anu resep bau béngsin, panginten éta sababna ngagunakeunana? 😉 Kauntungannana anu paling ageung nyaéta kasadiaanna, kantun ka kios lalu lintas atanapi stasiun pompa bensin anu pang caketna - biasana gas anu langkung énggal dijual dina bungkus anu mirip flasks timah, sakitar 150-250 ml masing-masing.

  • Ngalangkungan

Leres, anjeun leres maca! Anu disebut unigruns nyaéta leyuran cai résin akrilik sareng bahan kimia anu ningkatkeun sipatna. Plot perusahaan anu béda tiasa béda-béda sareng leres sesah pikeun nyarios naon anu bakal urang kahontal. Di sisi sanésna, anjeun pasti tiasa lulus henteu bau anu ngaganggusareng haseup na henteu ngabahayakeun.

Sababaraha urang ngahargaan ngalereskeun sareng taneuh, khususna diorama sareng coaster. Éta garing sakitar 2-3 jam, anu hanjakalna ditarjamahkeun kana sawaréh pembubaran pigmén. Anjeun panginten ogé ngagaduhan sésa tempat di basement saatos direnovasi, janten naha henteu dicobian? Tangtosna, mimiti di sababaraha tempat uji anu teu katingali.

Naturalness di luhur sadayana

Dina kecap kacindekan: pigmén saleresna bakal katingali saé dina bentuk alami, henteu kaganggu ku kimia. Maka pangaruh anu dicandak salami aplikasi moal robih ku cara naon waé. Janten upami anjeun ngagaduhan pilihan pikeun nutup modél dina showcase, atanapi di tukangeun kabinet anu disegel, kuring nyarankeun tetep pigmén ka minimumngajantenkeun aranjeunna katingalna réalistis.

PS Kuring ngadorong anjeun, anu dimodelkeun, pikeun masihan koméntar kana naon anu anjeun sering dianggo pikeun ngalereskeun pigmén dina modél, diorama atanapi mock-up, sareng naon pangalaman anu aya hubunganana sareng anjeun, sareng naha anjeun kersa ngagunakeun téhnik pigmén sacara umum. Sapertos naon-naon anu aya dina pandangan manusa 😉

Pikeun maca!

ngalarapkeun pigmén

ngalereskeun pigmén dina modél

 

koméntar 4

  1. Tomek anjeunna nyerat:

    Kuring nganggo turpentine dicampurkeun sareng pigménan pikeun ngajantenkeun leutak seger sareng éta tiasa dianggo saé pisan, kuring nganggo béngsin kanggo ngubaran sareng kaluarna saé, tapi nalika kuring ngadamel bintik-bintik garing, sapertos leutak garing sareng lebu, henteu aya fixative, sareng pigmén artistik tiasa dianggo pikeun kuring , Sareng yén aya seueur diantarana sareng teu sieun dicampur, paling henteu anjeunna bakal miceun dirina, sareng hiji gram ti 50 henteu ngaraheutkeun.

  2. Star Wormwood anjeunna nyerat:

    Kuring nyobian motif ieu sareng ngalereskeun pigménna kalayan turpentine, tapi ati-ati nyobian dina piring plexiglass anu parantos disiapkeun. Turpentine éta terukir berturut-turut lapisan sidolux, varnish jelas, dua lapisan cet (Pactra acrylics) sareng ngahontal dasarna, nyiptakeun jaringan retakan anu indah.
    Tapi kuring ngagaduhan leutak anu saé saatos nyampur pigmén pastél tina tulisan anu saacanna sareng lem pikeun PLN 4 ti toko Flying Tiger, sanaos kuring mikir yén saha waé anu "berbasis cai" sareng "transparan saatos garing" dina katerangan bakal dilakukeun. Kuring tuang sababaraha pigmén kana tutup botol, ngeclak sacara literal setetes lem sareng dispenser sareng dicampur. Kuring ngempelkeun iteuk anu dihasilkeun kana pelat uji (komposisi anu sami sareng anu sateuacanna, dikurangan sidolux, sabab parantos réngsé, tapi ku lapisan kamuflase usum salju dumasar kana hairspray), ngusap sakedik ku sikat sareng "ngetok" sakedik jeung éta.
    Éta dinten katilu sareng kuring henteu ningali épék négatip - cétna tetep katingali sampurna sareng leutak heuras sareng sesah sesah kanggo ngalih janten henteu pareum sabab urang nyodok modél bari meresihan. Pikeun ngahontal leutak baseuh, kuring nambihan varnis Pactra herang kana campuran éta, sanaos ogé tiasa disemprot ku sikat udara.
    Janten upami aya anu badé ngamimitian petualangan na ku leutak dina modél, sateuacan buang kana béngsin bénsin, roh bodas sareng turpentine, abdi sadidinten tiasa nyarankeun komposisi anu langkung saderhana course Tangtosna, kuring nyarankeun pikeun nyobaan heula kana sababaraha limbah plastik, sabab kuring henteu acan terang kumaha aranjeunna bakal ngaréaksikeun kana cet minyak kalayan éta, tapi ku sabab akrilik anu langkung lemah iteuk, maka Humbrole ogé kedah tiasa ngalakukeun éta. Sacara pribadi, kuring badé nerapkeun patén ieu pikeun proyék kuring ayeuna, nyaéta Nashorn dina 1/72 ti Revell, bahkan mungkin nyobian kéngingkeun sababaraha diorama usum keur anjeunna, ogé nganggo patén di luhur.

  3. MAC anjeunna nyerat:

    Ringkesan hébat, anjeun parantos sistematiskeun pandangan kuring kalayan hadé! Nanisice ogé contona WS sareng aero?

Tambah comment hiji

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. Widang anu diperyogikeun ditandaan *

Situs ngagunakeun Akismet pikeun ngirangan spam. Pilarian terang langkung seueur ngeunaan kumaha data koméntar diolah.